HOOFDMENU

Start pagina
Wie ben ik
Wat doet een spiritueel begeleidster
Voor kinderen en jong volwassenen
Hoe verloopt een consult
Wat kost een consult
Informatie over Aura en Chakra's
Behandel technieken
Cursus aanbod
Thema avonden
Interessante internetsites
Extra informatie
Routebeschrijving
Visitekaartje

INFORMATIE OVER BEHANDELTECHNIEKEN

Wat is
Aura
Healing
Wat is
een
Reading
Wat is
Therapeutic
Touch
Wat is
EMDR
Wat is
Access Bars
Therapie
Wat is
Reiki
Wat is
Voet
Reflexologie
Wat zijn
Bach
RemediesWat zijn Acces Bars?

In onze tijd van haasten, stress en de druk om te presteren, hebben steeds meer mensen behoefte aan rust in hun hoofd. Bovendien hebben veel mensen het idee geleefd te worden;
dit moet nu, daarna dat en daarna weer. . . .

De energetische therapie Access Bars kan in deze situatie veel waarde hebben. Het kan rust brengen, openheid bieden en het kan het vermogen geven om dingen te veranderen.

Access Bars is een therapie die uit gaat van 32 energetische banen (de ĎAccess Barsí) die door en rondom het hoofd lopen. Deze banen vertegenwoordigen elk een groep emoties, gedachten of ideeŽn. Zo zijn er banen voor liefde, geluk, verdriet, haat, fobieŽn, angst, overtuigingen, houdingen, enz.
Elke ervaring of (emotionele) gebeurtenis wordt in de energetische banen opgeslagen. Raken deze banen te vol dan zal de doorstroming vertraagd worden en zal de energie daarin vast komen te zitten (zoals autoís bij een file op de snelweg). Mensen kunnen daardoor emotioneel vast komen te zitten. Zij komen met zichzelf in de knoop en kunnen vast komen te zitten in eigen vooroordelen en overtuigingen. Nieuwe gedachten die afwijken van wat er al in de banen vast zit, passen er niet meer bij. Dat werkt door in het dagelijks leven. Zij staan niet meer open voor nieuwe dingen, durven niet te veranderen en beschouwen alles wat niet past bij hun ideeŽn als onmogelijk.

De werking van Acces Bars Therapie

De werking van Acces Bars Therapie is er op gericht om de blokkades weg te nemen. Alle hierboven benoemde situaties worden opgeslagen in de banen in de vorm van energie. Door het aanraken van punten op het hoofd, die corresponderen met de banen gaat de energie weer stromen. Alles wat voor jou overbodig is en waarvan jij (bewust of onbewust) bereid bent het los te laten, zal verdwijnen. Je krijgt hierdoor meer ruimte in je hoofd. De energie komt weer vrij en doordat er overbodige dingen verdwijnen, creŽer je ruimte voor nieuwe inzichten.
Vergelijk het maar met het opruimen van een boekenkast; het weer op de goede plekken terugzetten van boeken vergemakkelijkt het zoeken naar boeken. Oude boeken weggooien, laat ruimte voor nieuwe aankopen.

Na ťťn of meerdere sessies is je hoofd vrij van onnodige ballast. Je staat weer open voor nieuwe ideeŽn, inzichten en plannen. Zo kun je weer nieuwe stappen zetten, zonder dat je het eng vindt, zonder je geremd te voelen en zonder vooringenomen te zijn.

Wie kunnen er baat bij hebben?

Iedereen kan er baat bij hebben.
Een sessie geeft je een heerlijke ontspanning en het geeft je het gevoel dat het leven voor jou makkelijker, vrolijker en minder complex wordt.
De therapie heeft goede resultaten laten zien bij mensen met psychische klachten (adhd, psychologische klachten, mentale problemen, enz) maar ook bij fysieke klachten (pijn, zwangerschapsklachten, slaapproblemen, migraine, enz).

Kinderen en baby's hebben baat bij een sessie. Ze worden rustiger, slapen beter, leren makkelijker, luisteren beter en hebben meer zelfvertrouwen.
En kinderen geven soms zelf al aan wanneer een punt voldoende aandacht heeft gehad.

Ook ouderen en mindervaliden hebben baat de therapie.

Hoe ziet een sessie eruit?

Tijdens een sessie lig je op je rug op een behandeltafel. Uitkleden is niet nodig.
Ik sta aan het hoofdeinde en zal achtereenvolgens alle 32 punten enige tijd zachtjes aanraken. De sessies zijn per persoon en per keer verschillend. Je hoeft niet te vertellen waarom je een sessie wilt en tijdens de sessie hoef je niet te praten, maar het mag natuurlijk wel.

Een sessie duurt 60-75 minuten.