HOOFDMENU

Start pagina
Wie ben ik
Wat doet een spiritueel begeleidster
Voor kinderen en jong volwassenen
Hoe verloopt een consult
Wat kost een consult
Informatie over Aura en Chakra's
Behandel technieken
Cursus aanbod
Thema avonden
Interessante internetsites
Extra informatie
Routebeschrijving
Visitekaartje

INFORMATIE OVER BEHANDELTECHNIEKEN

Wat is
Aura
Healing
Wat is
een
Reading
Wat is
Therapeutic
Touch
Wat is
EMDR
Wat is
Access Bars
Therapie
Wat is
Reiki
Wat is
Voet
Reflexologie
Wat zijn
Bach
Remedies

Wat is een reading“Sta niet versteld van afscheid nemen;
Een afscheid is noodzakelijk om elkaar opnieuw te ontmoeten;
En elkaar opnieuw ontmoeten staat vast voor hen die vrienden zijn.”
(Illusions, Richard Bach, Delacorte Press, New York, 1977)Contact maken met overledenen is geen rage of modeverschijnsel van dit moment. Zolang er mensen zijn, bestaat de behoefte om in contact te komen met onze overleden dierbaren. Oervolken, Egyptenaren en Romeinen hebben er speciale goden aan gewijd. Indianen en aboriginals roepen de hulp in van geesten van voorvaderen om hen te steunen in hun leven vol risico's en gevaren.

Ook in onze tijd hebben nabestaanden de behoefte om in contact te komen met hun dierbare overledenen. Gewoon omdat ze willen weten hoe het met hen gaat. Of omdat er onbeantwoorde vragen zijn. Of omdat nog niet alles gezegd is.

Soms ook zoeken de overledenen contact met hun dierbaren op aarde om hen advies te geven of te ondersteunen in een proces. Onze overleden dierbaren willen dat we hun liefde blijven voelen. Zij willen ons laten weten dat ze nog dicht bij ons zijn en dat zij ons willen helpen. Zij willen ons laten weten dat ze over ons waken

Bijna altijd als ik voor iemand een reading houd, kan ik de overleden voelen en zien. Ik ervaar de overledenen dan als geesten die niet langer op deze aarde leven maar nog altijd bestaan, zij het op een ander niveau.

Het is mooi en dankbaar werk om levenden en overledenen met elkaar in contact te brengen. Vooral als er vragen zijn of zaken zijn blijven liggen (dingen die nog gezegd moesten worden, ruzies die nog bijgelegd moesten worden, etc ).
Ik voel mij bevoorrecht om via een reading hierin een rol te mogen spelen. Het zou mooi zijn als iedereen dit gevoel van verbondenheid en nabijheid kon ervaren. Iedereen zou dan weten dat we niet doodgaan als het lichaam stopt met ademhalen.

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Het kan zijn dat je door een reading in staat bent het verlies te aanvaarden. Het kan je helpen om het verdriet los te laten en om verder te kunnen met je leven. En in het achterhoofd de kennis dat degenen die ons dierbaar zijn in dit leven, ons na hun overlijden nooit werkelijk verlaten. Mocht je toch nog veel verdriet hebben om het fysieke verlies en je weet niet wat je ermee aan moet, dan kan ik je daarbij ook helpen. Ik kan je verdriet niet wegnemen maar ik kan je wel leren en ondersteunen om er mee om te gaan en het een plekje te geven zodat je door kan met je leven. Houd daarbij altijd voor ogen dat "verdriet loslaten" niet betekent dat je niet meer aan de overleden dierbare denkt of minder van diegene houdt!

Als mensen overleden zijn, hebben ze vaak een tijdje nodig om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Doodgaan is geboren worden in een nieuwe dimensie. Behalve het wennen aan de nieuwe omstandigheden, is er ook tijd nodig om de gebeurtenissen uit het aardse leven te verwerken en een plaatsje te geven. Zeker als het overlijden nog vrij recent is, kan het zijn dat de overledene nog niet toe is aan contact met nabestaanden. Daarom adviseer ik altijd niet te snel contact te zoeken met de overledene. Uitzondering is natuurlijk als de overledene zelf contact zoekt, bijvoorbeeld in de vorm van dromen of beelden. Vaak wil de overledene dan laten weten dat het goed met hem gaat.

Om contact te leggen met een overledene, heb ik een foto (of een voorwerp) van de overleden persoon nodig. Voor een foto geldt dat het een foto moet zijn waar de overledene alleen op staat. Het contact met een overledene komt niet altijd tot stand; de overledene bepaalt of dat lukt of niet. Als een dierbare iets te melden heeft, wordt dit doorgegeven. Ik fungeer zoals ik het zelf noem als ‘doorgeefluik’. Met een mooiere omschrijving wordt dit “Channeling” genoemd. Het is voor mij altijd weer een dankbaar en ontroerend moment als ik een boodschap mag overbrengen.

U hoeft voor een reading geen specifieke vragen op voorhand paraat te hebben. Als u die niet heeft, vertel ik u wat ik doorkrijg en u kunt daarop vervolgens reageren door vragen te stellen ter verduidelijking of verdieping. Het kan ook zijn dat u op voorhand al één of meerdere vragen heeft. Dan zal ik deze vragen als uitgangspunt voor de reading nemen.

De mogelijkheid bestaat dat er een bericht doorkomt over zaken die nu spelen zoals verdriet, pijn, ruzie of andere problemen. Dingen waar je geen antwoord op weet. Je kunt dan advies krijgen over hoe je deze problemen moet oplossen. Het is wel belangrijk dat je beseft dat alles wat je doet een beslissing van jou is. Je bent zelf verantwoordelijk voor je daden. In grote lijnen is alles voorbestemd, maar jij bent de gene die de keuzes maakt.