HOOFDMENU

Start pagina
Wie ben ik
Wat doet een spiritueel begeleidster
Voor kinderen en jong volwassenen
Hoe verloopt een consult
Wat kost een consult
Informatie over Aura en Chakra's
Behandel technieken
Cursus aanbod
Thema avonden
Interessante internetsites
Extra informatie
Routebeschrijving
Visitekaartje

INFORMATIE OVER BEHANDELTECHNIEKEN

Wat is
Aura
Healing
Wat is
een
Reading
Wat is
Therapeutic
Touch
Wat is
EMDR
Wat is
Access Bars
Therapie
Wat is
Reiki
Wat is
Voet
Reflexologie
Wat zijn
Bach
Remedies

Wat is en doet ReikiReiki betekent letterlijk “universele energie”.

Alles wat leeft – mensen, dieren en planten – hebben energie nodig om te kunnen leven, te kunnen groeien en te kunnen herstellen van ziekten. Die energie is overal om ons heen en heeft effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven. Iedereen is in staat om deze energie in zich op te nemen, te gebruiken of zelfs door te geven. Maar bij vrijwel iedereen ontstaan door emoties, gebeurtenissen, spanningen en ervaringen blokkades in het vermogen om deze energie op te kunnen nemen. Een tekort aan deze energie kan leiden tot een grotere gevoeligheid voor ziekten en vertraagt het herstel. Het is daarom van belang dat blokkades worden weggenomen en de energiehuishouding op orde is.

Wat doet Reiki? Reiki brengt ons zelfgenezend vermogen weer op gang. Daar waar de Reiki naar toestroomt wordt dat, wat de ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat, opgelost zodat het uit ons systeem kan verdwijnen. Een kwaal die door ons eigen systeem is overwonnen komt niet meer terug omdat we niet alleen de ziekte maar ook de oorzaak ervan hebben overwonnen. Doordat de ontvanger van Reiki zichzelf geneest zal deze persoon er sterker door worden en het zelfgenezend vermogen toenemen. Door het opruimen van de blokkades ontstaat ruimte voor levenskracht, groei en ontwikkeling.


Wat zijn de 5 Reiki principes?Mikao Usui, grondlegger van Reiki, stelde de 5 Reiki principes op die iedereen in staat stellen om op een gezonde en plezierige manier door het leven te gaan:
    1) Maak je vandaag niet kwaad
    2) Maak je vandaag geen zorgen
    3) Eerbiedig je ouders, je leraren en ouderen
    4) Verdien je brood op een eerlijke manier
    5) Toon dankbaarheid aan alles wat leeftHet reinigingsproces

Door het herstellen van het zelfgenezend vermogen wordt het reinigingsproces in gang gezet. Dit reinigingsproces kan van lichamelijke aard zijn maar kan ook op het emotionele vlak liggen.

Bij het reinigingsproces op lichamelijk vlak komen er allerlei afvalstoffen vrij die zich in de loop van de jaren in ons systeem hebben vastgezet. Veel water drinken is dan nodig om het systeem te helpen de afvalstoffen af te voeren.Reiniging op emotioneel vlak ligt in het naar boven komen van oude emoties. Emoties die destijds zijn verdrongen komen naar boven zodat je deze definitief los kan laten. De zin hiervan is dat het onderdrukken van emoties veel energie kost. Die energie kan op allerlei manieren beter gebruikt worden. Het is goed om te weten dat er nooit meer naar boven komt dan dat je op dat moment kunt verwerken of aan kan.

De grote valkuil voor emotionele reiniging is “projectie”. Als we emotioneel worden, gaan we op zoek naar een “schuldige’. Een vriend, bekende, familielid die de oorzaak is van ons verdriet, onze woede. Wees je ervan bewust dat de losgekomen emoties nooit te maken hebben met ‘vandaag’ maar altijd in het verleden liggen.


Waar helpt Reiki tegen?

In principe helpt Reiki overal tegen. Reiki ondersteunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment belangrijk is. Dat kan zijn bij de genezing van het lichaam of bij het doorbreken van gedachtepatronen waarmee we ons zelf ziek maken. Reiki werkt nooit in op symptomen maar werkt altijd in op het hele systeem.

Reiki gaat overal doorheen. Kleding, verband, gips zullen Reiki niet tegenhouden. Zo kunnen plekken die niet aangeraakt kunnen worden toch behandeld worden.
Het geven van een Reiki-behandeling is echter geen garantie dat de behandelde ook echt geneest. Het kan zijn dat er een ziekte is waar je nu eenmaal moet leren leven. Er kunnen ook omstandigheden zijn waardoor de Reiki-behandelingen niet het gewenste resultaat opleveren. Het is dus goed om van te voren te bepalen wat de behandelde na de behandelingen bereikt wil hebben.


Zijn er bijwerkingen?

Reiki is in alle gevallen zonder problemen in te zetten.
Ook naast andere reguliere of alternatieve geneeswijze.

Wel kunnen na de eerste behandelingen vermoeidheidsklachten ontstaan. Dit komt omdat ontvangers zich ontspannen en zich gewaar worden van hun vermoeidheid. Verder kan het zijn dat pijnklachten toenemen. De energie kan er dan wel in maar er niet uit. Denk daarbij aan ontstekingen en tumoren. Het is in dat geval van belang dat de ontvanger de grenzen aangeeft.

Reiki-behandelingen kunnen in eerste instantie ook leiden tot slapeloosheid en een verhoogde transpiratie. Dit is slecht een teken dat het lichaam bezig is afvalstoffen op te ruimen. Ook kunnen oude klachten en kwalen uit het verleden weer even de kop op steken. In het bijzonder die klachten die door geneesmiddelen onderdrukt zijn geweest. Dit zijn bijwerkingen waar u zich geen zorgen over hoeft te maken.