HOOFDMENU

Start pagina
Wie ben ik
Wat doet een spiritueel begeleidster
Voor kinderen en jong volwassenen
Hoe verloopt een consult
Wat kost een consult
Informatie over Aura en Chakra's
Behandel technieken
Cursus aanbod
Thema avonden
Interessante internetsites
Extra informatie
Routebeschrijving
Visitekaartje

INFORMATIE OVER BEHANDELTECHNIEKEN

Wat is
Aura
Healing
Wat is
een
Reading
Wat is
Therapeutic
Touch
Wat is
EMDR
Wat is
Access Bars
Therapie
Wat is
Reiki
Wat is
Voet
Reflexologie
Wat zijn
Bach
Remedies
Weerspiegeling van ons lichaam

De voet weerspiegelt ons hele lichaam.
De linkervoet weerspiegelt de linker zijde van het lichaam en de rechtervoet de rechterzijde. Het hoofd weerspiegelt zich in de tenen, het hart in de bal van de voet en het bekkengebied op de hak. De inwendige organen vinden we terug op de voetzool. De huid, spieren en gewrichten op de voetrug.Om de zones op de voet precies te vinden, volgen we de tien lengtelijnen door ons lichaam. Deze lengtelijnen komen uit in onze tenen. De armzone vinden we terug op de buitenste lijn, aan de buitenzijde zijde van de voet. De wervelkolom aan de binnenzijde.


De gedachte achter deze methode

De gedachte achter de methode van reflexologie is, dat "ziek" zijn het signaal is van een verstoorde harmonie tussen de eenheid van lichaam en geest. Het doel van de reflexologie is om deze harmonie weer te herstellen. Voetreflexologie gaat er vanuit, dat de mens als "geheel" wordt behandeld en niet alleen dat gedeelte van de voet waar zich de pijn of klacht bevindt.Energie stroomt door ons lichaam via de meridianen. De energie wordt afgeven aan lichaamscellen en de lichaamscellen geven de afgewerkte energie terug aan de meridianen. De afgewerkte energie stroomt via de meridianen naar onze voeten waar de afgewerkte energie ons lichaam verlaat.


Reacties en bijverschijnselen

Elke reactie die het lichaam laat zien, is vanuit de behandeling gezien, een goede reactie. Welke reacties er ook optreden tijdens of na de behandeling, het is goed om te weten dat dat een gevolg is van het reageren van het lichaam op de behandeling: afvalstoffen komen vrij en het lichaam wil deze afvoeren.

Het vrijkomen van de afvalstoffen kan je ervaren door veranderde emoties ten aanzien onderwerpen of personen, afwisselend warm en koud krijgen, loom voelen en vermoeid voelen.

Het afvoeren van de afvalstoffen kan je ervaren door (meer) transpireren, donkere urine, meer ontlasting.
Ook kunnen oude klachten en kwalen (even) terugkomen om daarna te verdwijnen.

Omdat elk mens anders is, kan ik niet zeggen welke reacties er op gaan treden. Maar voor iedereen geldt dat het van belang is dat je je lichaam ondersteunt met het afvoeren van de afvalstoffen door veel water te drinken. U moet dan denken aan twee liter water of looizuurarme thee per dag.


Voetreflexologie gebruiken bij ...

Voetreflexologie kan bij vrijwel alle psychische en lichamelijke klachten worden ingezet.

Bij jonge kinderen kan voetreflexologie gebruikt worden bij problemen als onrustig slapen, bedplassen, astmatische klachten.
En bij de leeftijdgroep "middelbare scholier" tegen examenvrees en voor het verbeteren van het zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Maar ook als je geen klachten heeft kun je baat hebben bij een voetreflexbehandeling. Je moet het dan zien als een bezoekje aan een masseur of schoonheidsspecialiste. Een behandeling kan namelijk door zijn reinigende werking bijdragen aan een verbeterd gevoel van welbehagen en zelfvertrouwen.